Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

ΤΡΕΙΣ ΑΙΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ!!!

ΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΑΙΩΝΑ ΤΟΥ!!!


Στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ο 115χρονος Ζιροεμόν Κιμούρα.


Ο ιάπωνας Ζιροεμόν Κιμούρα είναι ο τρίτος άνθρωπος στην ιστορία που φτάνει, σύμφωνα με το Γκίνες, την ηλικία των 115 ετών και 253 ημερών, ζει δηλαδή εδώ και τρεις αιώνες!

Γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1897 και στη διάρκεια της ζωής πραγματοποιήθηκαν «τεράστιες κοινωνικές και τεχνολογικές πρόοδοι, όπως ήταν η εμφάνιση των αυτοκινήτων, της τηλεόρασης και του ίντερνετ, ενώ η Βρετανία είχε στο διάστημα αυτό 6 μονάρχες, η Ιαπωνία 5 αυτοκράτορες και οι ΗΠΑ 20 προέδρους», προσθέτει το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Ο Κιμούρα έχει 14 εγγόνια, 25 δισέγγονα και 13 τρισέγγονα και όπως λέει, οφείλει τη μακροβιότητά του στον κανόνα «τρώγε ελαφρά για να ζήσεις πολύ» που υιοθέτησε στη ζωή του.

Ο Κιμούρα εργαζόταν επί 38 χρόνια στο τοπικό ταχυδρομικό γραφείο και μετά τη συνταξιοδότησή του στράφηκε στην αγροτική ζωή και συνέχισε μέχρι την ηλικία των 90 ετών.

Ο οργανισμός Γκίνες ανέβαλε την απονομή του βραβείου στον Κιμούρα επειδή είχε νοσηλευθεί πρόσφατα, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο επικαλούμενο δημοτικούς αξιωματούχους.

Ο προηγούμενος άνδρας που κατείχε το ρεκόρ μακροβιότητας ήταν ο Τόμας Πίτερ Θόρβαλντ Κρίστιαν Φέρντιναντ Κρίστιαν Μόρτενσεν στις ΗΠΑ, ο οποίος έζησε 115 χρόνια και 252 ημέρες. Ο μακροβιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ είναι η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν, η οποία έφτασε στην ηλικία των 122 ετών και 164 ημερών και πέθανε το 1997.

Ο Κιμούρα έγινε ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος αυτό το μήνα, όταν η Ντίνα Μανφρεντίνι από την Αϊόβα των ΗΠΑ πέθανε σε ηλικία 115 ετών και 257 ημερών.
pistepseto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου