Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ!!!




Ζώδια & Όνειρα



Το κάθε ζώδιο αντιστοιχεί σε ένα τύπο ανθρώπου που έχει συγκεκριμένα ψυχολογικά χαρακτηριστικά, αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του με ένα συγκεκριμένο τρόπο και έχει επίσης συγκεκριμένες συμπεριφορές. Μια και τα όνειρα αντανακλούν αυτό που είσαστε και αυτό που υπάρχει στο υποσυνείδητό σας, σίγουρα θα δείχνουν και αυτά τα χαρακτηριστικά που αντιστοιχούν στο ζώδιό σας.

Σας δίνουμε εδώ τον τρόπο να ξεχωρίσετε αυτά τα όνειρα που αντιστοιχούν στο ζώδιό σας, έτσι ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα πότε ένα όνειρο έρχεται από βαθιά μέσα σας και δεν καθρεπτίζει απλά το άγχος σας ή ανακυκλώνει την καθημερινότητά σας....




Κριός
Αν είστε Κριός, έχετε μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν τον πλανήτη Άρη, που είναι ο κυβερνήτης του ζωδίου σας. Η διεκδίκηση των πρωτείων, ο ζήλος, η αντιπαράθεση που φτάνει ακόμα και στην σύγκρουση, οι καθημερινές μάχες για την διατήρηση των κεκτημένων , οι νίκες και οι ήττες , σας αγγίζουν βαθιά μια και αντιστοιχούν στις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του αρσενικού πολεμιστή Άρη.

ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Τα όνειρα που αντανακλούν την φύση του ζωδίου σας είναι όνειρα που έχουν να κάνουν με συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, αλλά και με θέματα πρωτιάς και εξουσίας. Μία σύγκρουση στο οικογενειακό σας περιβάλλον ή μια αντιπαράθεση στην σχέση σας μπορεί να σταθεί αφορμή για έντονα όνειρα. Το ονειρικό εγώ, δηλαδή ο εαυτός σας στο όνειρο, φαίνεται να είναι έτοιμος να αποδεχτεί οποιαδήποτε πρόκληση και έτσι βλέπει τους άλλους χαρακτήρες μέσα στο όνειρο σαν ανταγωνιστές. Επίσης τα όνειρά σας χαρακτηρίζονται από μια ¨ αρσενική ¨ ποιότητα που σχετίζεται με την κίνηση, την δραστηριότητα, τον ανταγωνισμό και την μάχη.

ΣΥΜΒΟΛΑ:
Όλα τα σύμβολα που σχετίζονται με την αρσενική φύση, την σύγκρουση και την μάχη. Μερικά απ΄ αυτά είναι:

Κριάρια
Άλογα
Ιππέας
Ακόντιο, Μαχαίρι, Αιχμηρά αντικείμενα
Κάστρα και Πύργοι
Κράνος, Ασπίδα, Όπλα γενικά
Αντικείμενα με φαλλικό σχήμα, όπως ομπρέλες, πούρα κλπ.

ΕΦΙΑΛΤΕΣ:
Οι εφιάλτες σας θα αντανακλούν τον φόβο σας για την ήττα, το χάσιμο της πρωτιάς αλλά και την δειλία. Ένας από τους χειρότερους εφιάλτες σας μπορεί να είναι μια σκηνή όπου ενώ βλέπετε μια απειλή να πλησιάζει, δεν μπορείτε να κινηθείτε, να αντιδράσετε. Έτσι, όταν είστε αγχωμένοι και πιεσμένοι, θα βλέπετε όνειρα όπου τα πόδια σας είναι καρφωμένα στην άμμο, ότι είστε παράλυτοι, ότι δεν μπορείτε να τρέξετε κ.α.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ:
Αν βλέπετε συχνά όνειρα που αντανακλούν την φύση του ζωδίου σας, τότε πιθανόν το υποσυνείδητό σας σας προτρέπει να βρείτε μια ισορροπία και να μην δράτε παρορμητικά και ανεξέλεγκτα, γιατί συνεχώς θα βρίσκεστε σε σύγκρουση με το περιβάλλον σας. Καλείστε λοιπόν να αναπτύξετε την θηλυκή σας πλευρά, που σχετίζεται με την αποδοχή, την δημιουργικότητα, την διαίσθηση και την γονιμότητα.


Ταύρος
Σαν Ταύρος που είσαστε, σας αρέσει η σταθερότητα και η πρακτική, προσγειωμένη αντιμετώπιση των καταστάσεων που αντιμετωπίζετε. Λειτουργείτε καλύτερα μέσα σε ένα πλαίσιο συνηθειών και μπορεί να γίνετε πολύ πεισματάρηδες όταν πρόκειται να σας επιβάλλουν νεωτερισμούς και καινοτομίες. Είσαστε επίσης πολύ ευαίσθητοι στα οικονομικά θέματα και στα χρήματα γενικά, μια και έχετε πολύ σταθερές και αδιάλλακτες απόψεις για την διαχείρισή τους.

ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Τα όνειρα ενός Ταύρου πραγματεύονται θέματα που έχουν να κάνουν με την σύγκρουση μεταξύ του παλιού και του νέου, της σταθερότητας και της ανασφάλειας. Επίσης στα όνειρά σας γενικά επικρατεί μια συμμετρία και μια τάξη που μπορεί να εκφράζεται με σκηνικά που απεικονίζουν μια σειρά παρόμοιων κτιρίων, ανθρώπους που φαίνεται να μοιάζουν μεταξύ τους, ή αντικείμενα τακτοποιημένα σε στοίβες, σειρές ή κατά θέματα.

ΣΥΜΒΟΛΑ:
Σύμβολα που απεικονίζουν σταθερότητα, τάξη και συμμετρία, αλλά επίσης και θηλυκά σύμβολα, μια και ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιό σας είναι η Αφροδίτη. Μερικά απ΄ αυτά είναι:

Ταύροι
Όμοια πράγματα π.χ. δύο ποτήρια, τρία τραπέζια, τέσσερα κτίρια κ.ο.κ.
Χώμα, πέτρες, δέντρα και οτιδήποτε σχετίζεται με την Γη
Νομίσματα, σεντούκια, κελάρια
Αλυσίδες, σχοινιά, περιλαίμια
Θεμέλια, Κολώνες, Τοίχοι κ.α.

ΕΦΙΑΛΤΕΣ:
Οι εφιάλτες σας έχουν να κάνουν με την ανασφάλεια και την έλλειψη σταθερού σημείου αναφοράς. Έτσι, αν βλέπετε συχνά ότι είσαστε χαμένοι και δεν μπορείτε να βρείτε τον δρόμο σας, ότι είσαστε μακριά από το σπίτι σας, ότι χάνετε πράγματα που τα θεωρείτε δικά σας, αλλά και όνειρα θανάτου – αλλαγής, τότε πιθανόν αυτά τα όνειρα να σχετίζονται με πιο βαθύτερα στρώματα της προσωπικότητάς σας που έχουν να κάνουν με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σας.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ:
Αν βλέπετε λοιπόν συχνά όνειρα που σχετίζονται με το ζώδιό σας, τότε πιθανόν χρειάζεται να μην είστε τόσο κτητικοί, να διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος σας και να είστε ανοιχτοί στις αλλαγές. Το υποσυνείδητό σας σας υπενθυμίζει ότι ενέργεια που δεν κινείται λιμνάζει και βαλτώνει και ότι ζωή σημαίνει ροή της ενέργειας, κίνηση και αλλαγή.


Δίδυμοι
Σαν Δίδυμοι σας αρέσει η αναζήτηση της γνώσης, λειτουργείτε καλά σαν μαθητής αλλά και σαν δάσκαλος, είστε ορθολογιστές και κοιτάτε πάντα και τις δυο πλευρές πριν καταλήξετε σε μια απόφαση. Έτσι, τα όνειρά σας πολλές φορές έχουν να κάνουν με την αναζήτηση, αλλά και συναντήσεις με ανθρώπους που προσπαθούν να σας μεταδώσουν σημαντικά μηνύματα, κυρίως λεκτικά.

ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Τα όνειρα που δείχνουν την φύση των Διδύμων έχουν να κάνουν με την προσαρμοστικότητα, την εξυπνάδα, αλλά και την δικαιοσύνη. Είναι επίσης αυτά τα όνειρα που φέρνουν σημαντικά μηνύματα, μια και ο κυβερνήτης πλανήτης είναι ο Ερμής, που είναι αγγελιοφόρος των θεών. Επίσης όλα τα όνειρα που σχετίζονται με την κοινωνικότητα και την επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους.

ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ:
Τα όνειρα ενός Διδύμου έχουν σύμβολα που παραπέμπουν σε νόηση, σφαιρική αντίληψη και επικοινωνία, όπως:

Δυο αδέλφια
Κηρύκειο
Ορχιδέα
Φτερωτά πλάσματα
Αέρας κ.α.

ΕΦΙΑΛΤΕΣ:
Μια και σαν Δίδυμοι έχετε άμεση ανάγκη να επικοινωνείτε, ο χειρότερος σας φόβος είναι ο αποκλεισμός, η απομόνωση και η μοναξιά. Σε κάποιες περιπτώσεις, το σύμβολο που επικρατεί στους εφιάλτες σας είναι ο λαβύρινθος, που οδηγεί συνεχώς σε αδιέξοδα.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ:
Αν είστε Δίδυμοι στο ζώδιο και βλέπετε συχνά όνειρα που προσιδιάζουν στην φύση του ζωδίου σας, τότε το μήνυμα των ονείρων σας πιθανόν να έχει να κάνει με το να μην διασκορπίζεστε και να είστε πιο αποφασιστικοί. Επίσης - κάτι πολύ βασικό - να ισορροπείτε την λογική και τον ορθολογισμό με την διαίσθηση και τα μηνύματα της καρδιάς.


Καρκίνος
Σαν Καρκίνοι που είσαστε λειτουργείτε βασιζόμενοι κυρίως στα συναισθήματά σας, μια και κυριαρχείστε από αυτά. Η μητρική φροντίδα, η δημιουργικότητα, η συναισθηματική έκφραση αλλά και η διαίσθηση είναι τα ορόσημα του κόσμου σας. Συνεπώς τα όνειρα που παραπέμπουν στο ζώδιό σας θα χαρακτηρίζονται από έντονα συναισθήματα, προστασία και φροντίδα, αλλά και απογοήτευση.

ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Τα δικά σας όνειρα είναι πολύ δραματικά και, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο, γεμάτα με συναισθηματικές αλλαγές. Επίσης όνειρα που δείχνουν ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην εξωτερική επιφάνεια των πραγμάτων και στο ουσιαστικό τους περιεχόμενο. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι το νερό και οι μεγάλες του συγκεντρώσεις – θάλασσες, λίμνες κλπ.- μια και σαν ονειρικό σύμβολο παραπέμπει στο υποσυνείδητο και στον συναισθηματικό σας κόσμο.

ΣΥΜΒΟΛΑ:
Τα όνειρα του Καρκίνου είναι πολύ πλούσια σε συμβολισμούς και σε συναισθήματα. Πολύ συχνά εμφανίζονται:

Η Σελήνη ( κυβερνήτης του ζωδίου)
Καρκίνος ( σαν ασθένεια, αλλά και σαν καβούρια)
Νερό ( θάλασσα, λίμνη, ποτάμια κλπ.)
Βρέφος
Καθρέπτης
Δελφίνι
Αρκούδα κ.α.

ΕΦΙΑΛΤΕΣ:
Οι χειρότεροι σας φόβοι έχουν να κάνουν με τα αρνητικά και μαύρα συναισθήματα, όπως η λύπη, η μελαγχολία, η θλίψη, η παραίτηση και η απόρριψη. Έτσι, ο εφιάλτης ενός Καρκίνου δεν θα εστιάζεται σε δράση ή σε συγκεκριμένους χαρακτήρες, αλλά στις συναισθηματικές επιπτώσεις. Απ΄ αυτή την άποψη, εφιάλτης ενός Καρκίνου μπορεί να είναι και ένα όνειρο που δείχνει μια υπέροχη μέρα με λιακάδα, αλλά το συναίσθημα να είναι πολύ αρνητικό.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ:
Αν βλέπετε συχνά όνειρα που ταιριάζουν στο ζώδιό σας, τότε το υποσυνείδητο θέλει να σας τραβήξει την προσοχή στο πως χειρίζεστε τα συναισθήματά σας. Πολλές φορές επίσης σας τονίζει την ανάγκη να είστε αληθινοί, να μην καταπιέζετε αυτό που νιώθετε και να βρείτε την χρυσή τομή μεταξύ του εσωτερικού σας κόσμου και της εξωτερικής πραγματικότητας.


Λέων
Σαν Λέοντες έχετε μια ισχυρή θέληση και τον πιο φουσκωμένο εγωισμό απ΄ όλα τα ζώδια. Έχετε απόλυτη ανάγκη από αναγνώριση και σας τρομάζει ο χλευασμός και η υποτίμηση της προσωπικότητάς σας. Σας αρέσουν να είστε πρωταγωνιστές και το κέντρο της προσοχής. Πάνω απ΄ όλα όμως σας αρέσει να εξουσιάζετε τους άλλους και πασχίζετε να είστε ο ηγέτης με κάθε τρόπο.

ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Όλα τα όνειρα στα οποία είστε ο πρωταγωνιστής, είστε το κέντρο των εξελίξεων και οι άλλοι ακολουθούν το δικό σας πρόσταγμα, μπορεί να παραπέμπουν στην ζωδιακή σας φύση. Επίσης οποιαδήποτε ονειρική σκηνή που πραγματεύεται θέματα κυριαρχίας και εξουσίας, με την θετική ή την αρνητική τους έννοια. Μια και κυβερνήτης του ζωδίου σας είναι ο Ήλιος, στα όνειρα που παραπέμπουν στην φύση σας περιλαμβάνονται και αυτά που εξελίσσονται την ημέρα ή η δράση τους εξελίσσεται μέσα στο καλοκαίρι.

ΣΥΜΒΟΛΑ:
Τα περισσότερα αρσενικά σύμβολα εξουσίας, όπως:

Ήλιος
Βασιλιάς
Ένα στέμμα
Ράβδος
Λιοντάρι
Φυλακές
Θέατρο ( σαν πρωταγωνιστές ηθοποιοί) κ.α.

ΕΦΙΑΛΤΕΣ:
Ο μεγαλύτερος σας φόβος είναι η απώλεια του Εγώ σας, αλλά και ο χλευασμός. Πολύ συχνή εφιαλτική σκηνή είναι ότι βρισκόσαστε γυμνοί ανάμεσα σε πλήθος και οι άλλοι σας κοροϊδεύουν και σας χλευάζουν. Επίσης συχνός εφιάλτης είναι να πέφτετε από ψηλά, που παραπέμπει στην καθαίρεση αλλά και στην αποτυχία.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ:
Όταν βλέπετε συχνά όνειρα που σας τονίζουν την φύση του ζωδίου σας, καλείστε να βρείτε μια ισορροπία με τους άλλους και να αναπτύξετε την συνεργασία μαζί τους. Αναρωτηθείτε μήπως σε κάποιο τομέα της ζωής σας – προσωπικό, οικογενειακό, επαγγελματικό ή κοινωνικό περιβάλλον – υποτιμάτε τους άλλους και λειτουργείτε πολύ εγωκεντρικά, κάτι που μακροπρόθεσμα υποσκάπτει την θέση σας.


Παρθένος
Σαν Παρθένοι αναζητάτε το ιδανικό και σας αρέσει η τελειότητα. Βέβαια αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό είναι που σας κάνει να είστε ανικανοποίητοι συνεχώς με αυτό που υπάρχει γύρω σας. Είσαστε μεθοδικά και οργανωτικά άτομα και έχετε την τάση να αναλύετε τα πάντα και να παίρνετε υπόψη σας όλους τους παράγοντες. Επίσης είστε άτομα που υπηρετείτε αγόγγυστα τους άλλους και δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό σε θέματα που αφορούν την κοινωνική προσφορά στους αδύναμους και στους έχοντες ανάγκη.

ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Όνειρα με ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και την βρίσκουν στο πρόσωπό σας, με την αναζήτηση ενός ιδανικού ή ενός κρυμμένου θησαυρού, με την επίλυση γρίφων, μπορεί να είναι όνειρα που παραπέμπουν στο ζώδιό σας. Επίσης η αγνότητα σε όλες τις μορφές, η ομορφιά και η ρεαλιστική απεικόνιση λεπτομερειών σε ένα όνειρο είναι στοιχεία Παρθένου.

ΣΥΜΒΟΛΑ:
Τα όνειρα ενός Παρθένου μπορεί συχνά να περιέχουν:

Κοσμήματα (ιδίως περιδέραια)
Γυναίκα με λευκό φόρεμα
Παλάμη του χεριού
Ζέβρα, πέρδικα, κουκουβάγια
Σταυροδρόμι κ.α.

ΕΦΙΑΛΤΕΣ:
Μια και έχετε ανάγκη να ελέγχετε τα πράγματα , τα όνειρα που περιέχουν μέσα τους την απώλεια ελέγχου είναι για σας οι χειρότεροι εφιάλτες. Επίσης μπορεί να βλέπετε συχνά ότι ενώ είσαστε έτοιμοι για ένα ταξίδι και βρισκόσαστε στον σταθμό, στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο, την τελευταία στιγμή συμβαίνει κάτι αναπάντεχο και ανατρέπει τα σχέδια σας, όπως όταν ανακαλύπτετε ότι ξεχάσατε τα εισιτήρια ή το διαβατήριο σας.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ:
Αν τα όνειρα σας φαίνεται συνέχεια να τονίζουν την φύση του ζωδίου σας, τότε ίσως να χρειάζεται να αποδεχτείτε κάποια πράγματα όπως είναι. Το μάθημα που πρέπει να πάρετε είναι σχετικό με την ελευθερία από πρότυπα και ιδανικά, αλλά και προσαρμοστικότητα με τους άλλους. Κοντολογίς, μην προσπαθείτε να ελέγχετε τους πάντες και τα πάντα, ούτε να επικρίνετε ανθρώπους που έχουν διαφορετικά στάνταρ από τα δικά σας.


Ζυγός
Αρμονία, μια ανάγκη για συνεργασία, συντροφικότητα και γάμο, καλλιτεχνικές και αισθητικές αναζητήσεις και αξίες, διπλωματία και τακτ και κυρίως ισορροπία και δικαιοσύνη. Αν είστε Ζυγός, σίγουρα θα αναγνωρίζετε κάποια από τα παραπάνω σαν απαραίτητα συστατικά του κόσμου σας. Τα όνειρα που ταιριάζουν στο ζώδιό σας θα έχουν, κατά συνέπεια, τέτοια θεματολογία.

ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Ίσως τα πιο συχνά σας όνειρα αναφέρονται στις προσωπικές σας σχέσεις. Το υποσυνείδητό σας ανταποκρίνεται στην ανάγκη σας για μια ισορροπία στον γάμο ή την σχέση σας και με τα όνειρα σχολιάζει, αποκαλύπτει και σας καθοδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση. Μια και δεν σας αρέσουν οι συγκρούσεις και οι διαφωνίες, τα όνειρά σας πάντα θα σας δίνουν στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της αρμονίας και της δικαιοσύνης, με την προϋπόθεση βέβαια να μπορείτε να κατανοήσετε την συμβολική τους γλώσσα.

ΣΥΜΒΟΛΑ:
Μερικά από τα σύμβολα που μπορεί να συναντήσει κάποιος στα όνειρα ενός Ζυγού είναι:

Συμμετρικά αντικείμενα
Ζυγαριά – Ξίφος
Πρόσωπα που υποφέρουν από αδικίες
Συναντήσεις με ξένους
Κουκουβάγια
Μάτια
Σταυρός κ.α.

ΕΦΙΑΛΤΕΣ:
Σαν Ζυγοί αναζητάτε το ιδανικό ταίρι, την ένωση, την ισορροπία. Συνεπώς, ένας από τους χειρότερους φόβους σας είναι αυτός της εγκατάλειψης και της μοναξιάς. Αν δείτε λοιπόν έναν εφιάλτη στον οποίο ο σύντροφός σας δεν σας αναγνωρίζει και σας προσπερνά αδιάφορα, να ξέρετε ότι είναι όνειρο που αναφέρεται στην ζωδιακή σας φύση και μάλλον δεν σχετίζεται άμεσα με την καθημερινότητα.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ:
Όταν αρχίσετε και βλέπετε συχνά όνειρα που καθρεπτίζουν την φύση σας σαν Ζυγός, τότε πιθανόν το υποσυνείδητό σας προσπαθεί να σας μεταδώσει ένα σημαντικό μήνυμα. Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι συχνά οι άλλοι στα όνειρά μας αντιπροσωπεύουν πλευρές του εαυτού σας. Άρα, η οποιαδήποτε ισορροπία και δικαιοσύνη πρέπει να ξεκινάει από μέσα σας πρώτα και είναι σημαντικό να έχετε καλή επικοινωνία μεταξύ των διαφορετικών πλευρών του ψυχισμού σας.


Σκορπιός
Ο Πλούτωνας και ο Άρης , οι κυβερνήτες του ζωδίου σας, σας δίνουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν το σεξ, τον θάνατο, την αναγέννηση και την μεταθανάτια ζωή. Επίσης σας κάνουν μυστικοπαθείς και εκδικητικούς, και δύσκολα θα συγχωρήσετε αυτούς που σας αδίκησαν και σας πλήγωσαν. Τα όνειρα ενός Σκορπιού είναι πλούσια σε συμβολισμούς, πολλές φορές βίαια και τρομακτικά, όνειρα που αναφέρονται σε υποθέσεις παλαιότερες που δεν ξεχάστηκαν.

ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Πολλές φορές θα ξυπνήσετε χωρίς να θυμάστε καθαρά κάποια ονειρική σκηνή, έχοντας όμως την αίσθηση ότι αυτό που είδατε ήταν πολύ σημαντικό, αναφερόταν σε ένα εξαιρετικής σημασίας θέμα για σας. Αυτή είναι η φύση των ονείρων που προκαλεί η κυριαρχία του Πλούτωνα στο ζώδιό σας. Επίσης θα δείτε συχνά στο όνειρό σας να εκτελείτε βίαιες πράξεις, ιδιαίτερα σε άτομα που σας έχουν αδικήσει στο παρελθόν. Τα όνειρά σας έχουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, γεμάτη μυστικοπάθεια και αινιγματικούς γρίφους που φαίνονται να προέρχονται από πολύ βαθιά μέσα σας.

ΣΥΜΒΟΛΑ:
Μερικά από τα σύμβολα που χαρακτηρίζουν το ζώδιό σας και πολύ πιθανόν να συναντήσετε στα όνειρά σας είναι, μεταξύ άλλων:

Σκορπιός
Ανερχόμενη ή Κατερχόμενη Σκάλα
Μαύρα μαργαριτάρια
Δρεπάνια
Ιππέας σε μαύρο άλογο
Εικόνες Θανάτου
Σκαθάρι
Φοίνικας κ.α.

ΕΦΙΑΛΤΕΣ:
Τα εφιαλτικά όνειρα δεν σας τρομάζουν εύκολα, και πολλές φορές νιώθετε μια ανακούφιση και ικανοποίηση ακόμα και από τα πιο βίαια. Παρόλα αυτά όμως, τα όνειρα που αναφέρονται στο θάνατο, ιδίως στην μεταφυσική του εκδοχή, αν και σας γοητεύουν, σας αφήνουν με ένα σφίξιμο φόβου στην καρδιά. Αυτή η σχέση σας με τον θάνατο, που σας γοητεύει αλλά και σας τρομάζει, είναι ίσως το πιο έντονο χαρακτηριστικό του ζωδίου σας.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ:
Όταν τα όνειρά σας χαρακτηρίζονται από σκηνές και σύμβολα που προσιδιάζουν στην φύση του ζωδίου σας, το μήνυμα είναι σαφές. Καλείστε να ξεπεράσετε το θυμό σας, την εκδικητικότητα σας, να βρείτε την δύναμη της συγχώρεσης. Επίσης, να ελευθερωθείτε από το παρελθόν, αλλά και από την αγωνία για το μέλλον και το άγνωστο, εστιάζοντας την συνείδησή σας στο αιώνιο παρόν.


Τοξότης
Σαν Τοξότες που είσαστε, σας αρέσει η περιπέτεια, τα ταξίδια, η αναζήτηση του καινούργιου. Πιθανόν να έχετε έντονο ενδιαφέρον για δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους, τον αθλητισμό, τις εκδρομές, την φύση και τα ζώα. Τα όνειρά σας αντανακλούν την φύση σας και είστε πολύ τυχεροί, θα μπορούσε να πει κανείς, μια και είστε το ζώδιο που βλέπει τους λιγότερους εφιάλτες.

ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Τα όνειρα του ζωδίου σας είναι πολύπλοκα και παράξενα ενώ χαρακτηρίζονται από την ποικιλομορφία των ονειρικών σκηνικών. Η ονειρική σκηνή που σας αγγίζει πιο πολύ, μια και συνάδει με την φύση του Τοξότη, είναι η πτήση. Περισσότερο από όλα τα άλλα ζώδια, οι Τοξότες βλέπουν συχνά ότι πετούν ψηλά, ξεφεύγοντας από γήινους περιορισμούς, επεκτείνοντας τα όριά τους, βλέποντας τον κόσμο σαν πηγή ομορφιάς αλλά και σαν ένα μυστήριο που καλούνται να εξερευνήσουν.

ΣΥΜΒΟΛΑ:
Μερικά από τα σύμβολα που χαρακτηρίζουν τα όνειρα ενός Τοξότη είναι:

Τοξότης , Τόξο και Βέλος σε κίνηση
Ονειρική Πτήση ( ομαλό πέταγμα, πτήση πολύ ψηλά, συναίσθημα ικανοποίησης που μπορεί να συνοδεύεται από σεξουαλική διέγερση)
Ηλιοτρόπιο
Γλάρος
Γέφυρα
Σάλπιγγα
Δισκοπότηρο κ.α.

ΕΦΙΑΛΤΕΣ:
Οι πολύ σπάνιοι εφιάλτες σας έχουν να κάνουν με το αίσθημα του περιορισμού, ακινητοποίησης και της αδυναμίας να ξεφύγετε από κάτι που σας κυνηγάει. Έτσι, αν δείτε ότι είστε αλυσοδεμένοι, ότι δεν μπορείτε να περπατήσετε ή να κινηθείτε, ίσως είναι ο Τοξότης μέσα σας που υποφέρει από καταστάσεις τις οποίες δεν μπορεί να αποφύγει. Η ανεξαρτησία είναι ζωτικής σημασίας για σας, και οτιδήποτε σας την στερεί μπορεί να είναι αφορμή για να γεννήσει ένα ιδιαίτερα αγχωτικό όνειρο.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ:
Όταν τα όνειρά σας φαίνεται να υπενθυμίζουν το γεγονός ότι είστε Τοξότης, τότε μάλλον θα πρέπει να αναρωτηθείτε μήπως από την ανάγκη σας για ελευθερία και ανεξαρτησία, αρνείστε να δεσμευτείτε με πρόσωπα και καταστάσεις. Καλείστε τότε να βρείτε την χρυσή τομή μεταξύ της επιθυμίας σας για εξερεύνηση, αλλά και της ανάγκης να έχετε μια σταθερή βάση – ιδιαίτερα ψυχολογική- που να είναι η πηγή της ασφάλειας και το ορμητήριο συνάμα.


Αιγόκερως
Σαν Αιγόκεροι, είστε άτομα με επιμονή, με σταθερότητα, με φιλοδοξίες αλλά και με συνέπεια στην προσπάθεια σας να τις κάνετε πραγματικότητα. Σας ενδιαφέρει πολύ η πρακτική πλευρά των καταστάσεων, οπότε τα οικονομικά θέματα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για σας. Σας αρέσουν τα σταθερά πλαίσια γι΄ αυτό πολλές φορές κάνετε συμβιβασμούς προκειμένου να μην ξεφύγετε απ΄ αυτά.

ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Η ανάγκη σας για σταθερότητα και η απέχθειά σας για οτιδήποτε ξεφεύγει από σταθερά πλαίσια αναφοράς, χαρακτηρίζει και τα όνειρα που καθρεπτίζουν την ζωδιακή σας φύση. Στα όνειρά σας λοιπόν πρωταγωνιστούν τα μεγάλα κτίρια, οι εκκλησίες, τα οργωμένα χωράφια και φυσικά η συμμετρία. Το μέσο μεταφοράς που εμφανίζεται με περισσότερη συχνότητα στα όνειρα ενός Αιγόκερου είναι το τρένο, μια και κινείται σε ράγες που καθορίζουν την πορεία του και δεν μπορεί να λειτουργήσει έξω απ΄ αυτές.

ΣΥΜΒΟΛΑ:
Τα όνειρα που δείχνουν ότι είστε Αιγόκερως θα περιέχουν σύμβολα σταθερότητας , τάξης αλλά και επιμονής, όπως:

Κατσίκα ή Τράγος
Τρένα
Μεγάλα Πλοία
Αγελάδα
Γάιδαρος
Στρατιωτικά σύμβολα (στολή, επωμίδες, κράνος κλπ.)
Κάστρα και Πύργοι
Άγκυρες
Κρύσταλλοι κ.α.

ΕΦΙΑΛΤΕΣ:
Σας φοβίζει η αστάθεια, η αποτυχία κυρίως στα επαγγελματικά ζητήματα καθώς και η κοινωνική κατακραυγή και έλλειψη αποδοχής. Έτσι λοιπόν, μπορεί να δείτε εφιάλτες στους οποίους πέφτουν τα δόντια σας (φόβος ότι σας αφαιρείται η δύναμη να « δαγκώσετε», να πάρετε το κομμάτι της πίτας που αναλογεί στις προσπάθειές σας ) , ότι πέφτετε οι ίδιοι από ψηλά ( φόβος αποτυχίας) ή ότι είστε κλεισμένοι σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο χωρίς έξοδο ( φόβος ότι δεν μπορείτε να επιδράσετε στο περιβάλλον σας).

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ:
Όταν τα όνειρά σας τονίζουν το ζώδιό σας, το μήνυμα συνήθως είναι η αποδοχή κάποιων καταστάσεων που σας προκαλούν ανασφάλεια. Χρειάζεται να χαλαρώσετε την ανάγκη σας για έλεγχο των πάντων, ώστε να μην ξεφεύγουν από τα όρια, και να αποδεχτείτε, αλλά και να εκμεταλλευτείτε, την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου. Επίσης κάποιες φορές θα πρέπει να ξέρετε πότε να σταματάτε τις προσπάθειές σας, αντί να συνεχίζετε στα τυφλά.


Υδροχόος
Αν ο ονειρικός κόσμος είχε έναν εκπρόσωπο, αυτός θα ήταν ένας Υδροχόος. Η αντίληψη σας αγκαλιάζει όλους τους ιδεατούς κόσμους και συνήθως βρισκόσαστε μπροστά από την εποχή σας, κάτι που σας σώζει αλλά και σας τρώει παράλληλα. Μια και είσαστε οι επαναστάτες του ζωδιακού, βρίσκετε στα όνειρά σας έμπνευση και καθοδήγηση προς το καινούργιο, όπως επίσης και έναν τρόπο βιώσετε αυτό που δεν μπορείτε στην πεζή και ρουτινιάρικη, όπως συνήθως την βλέπετε εσείς, καθημερινή πραγματικότητα.

ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Τα όνειρα για σας είναι ένας κόσμος πιο πραγματικός και πιο αληθινός από την αντικειμενική πραγματικότητα. Πολλές φορές θα δείτε όνειρα στα οποία παίζετε ένα ρόλο ήρωα , που βοηθάει τους αδικημένους, δίνει καθοδήγηση στους μπερδεμένους αλλά και παρηγοριά στους πληγωμένους. Η ονειρική σας ταυτότητα μοιάζει με αυτήν του Τοξότη, έτσι λοιπόν και εσείς θα είστε οι εξερευνητές του καινούργιου και πολύ συχνά θα πετάτε πολύ εύκολα, βλέποντας τον κόσμο από ψηλά. Επίσης οι Υδροχόοι αναπτύσσουν εύκολα την ικανότητα να ονειρεύονται συνειδητά.

ΣΥΜΒΟΛΑ:
Οι Υδροχόοι, περισσότερο απ΄ όλους, αντιλαμβάνονται την συμβολική φύση του υποσυνειδήτου και των ονείρων. Δεν είναι τυχαίο που οι καλύτεροι αναλυτές ονείρων ανήκουν σε αυτό το ζώδιο. Μερικά από τα ονειρικά σύμβολα που δείχνουν την φύση του Υδροχόου είναι, μεταξύ άλλων:

Νέος με δοχείο εκχεόμενου υγρού
Πτήση ( με χαρακτηριστικά σαν του Τοξότη)
Ρόλος του Ήρωα ή του Σωτήρα
Αστέρι
Αγγελιοφόρος ή Λαμπαδηφόρος
Κούκος
Ιερέας
Διαμάντι κ.α.

ΕΦΙΑΛΤΕΣ:
Όπως και οι Τοξότες, δεν βλέπετε συχνά εφιάλτες. Όταν τυχαίνει να δείτε, θα έχουν πιθανότατα να κάνουν με την αίσθηση ακινητοποίησης και περιορισμού, αλλά και την αδυναμία να επέμβετε. Ένα θέμα που σας τρομάζει είναι όταν είστε μόνο εσείς που γνωρίζετε κάτι- ίσως μια επερχόμενη απειλή- αλλά κανείς δεν σας πιστεύει ή δεν σας δίνει σημασία.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ:
Όταν το υποσυνείδητό σας φαίνεται να σας τραβάει την προσοχή στην φύση του ζωδίου σας, τότε πιθανόν θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας μήπως η φύση σας προκαλεί προβλήματα επικοινωνίας με τους άλλους. Επίσης, όπως και οι Τοξότες, χρειάζεται να βρείτε ένα σταθερό σημείο αναφοράς, να δημιουργήσετε δεσμεύσεις και ρίζες που θα ισορροπήσουν την τάση σας να απομακρύνεστε πολύ από τους άλλους.


Ιχθείς
Αν ανήκετε στο πιο ευαίσθητο και ψυχικά δεκτικό απ΄ όλα τα ζώδια, τότε γνωρίζετε καλά τι σημαίνει το να υποφέρεις, αλλά και το να προσφέρεις αγάπη και συμπόνια. Η γόνιμη φαντασία σας γεννά πολλά όνειρα, δυστυχώς όμως ο ονειρικός σας κόσμος πολλές φορές είναι γεμάτος πόνο και συχνά υποφέρετε από εφιάλτες. Από την άλλη όμως, τα όνειρά σας μπορούν να σας προσφέρουν μια διέξοδο και έτσι πολλές φορές βλέπετε τις ευχές να πραγματοποιούνται σε ένα όνειρο.

ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Τα όνειρά σας μπορεί να είναι τελείως εξωπραγματικά, και αναφέρονται σε ένα πνευματικό, ιδανικό κόσμο που βρίσκει την έκφρασή του μόνο μέσδα από την ονειρική διάσταση. Η ψυχική ευαισθησία και η διαίσθηση που σας χαρακτηρίζει κάνουν τα όνειρά σας να έχουν προγνωστική και προφητική διάσταση. Περισσότερο απ΄ όλους, τα δικά σας όνειρα προφητεύουν, προβλέπουν, προειδοποιούν και γι΄ αυτό δεν θα πρέπει να τα αγνοείτε ή να μην τα εμπιστεύεστε.

ΣΥΜΒΟΛΑ:
Μερικά από τα σύμβολα που απεικονίζουν την φύση των Ιχθύων:

Ψάρια
Νερό σε όλες τις μορφές του ( συναισθηματικός κόσμος)
Σπηλιές
Αγκάθια
Άβυσσος
Γκρεμός
Λωτός – Νούφαρο
Χελώνα
Δάφνη κ.α.

ΕΦΙΑΛΤΕΣ:
Κάποιοι από τους συχνούς εφιάλτες που βλέπει ένα άτομο που ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων, διαδραματίζονται αποκλειστικά σε υδάτινα περιβάλλοντα. Μπορεί να υπάρχει η αίσθηση ότι βουλιάζει ή πνίγεται, ότι βρίσκεται στην μέση μιας καταιγίδας στην θάλασσα ή ότι το πλοίο στο οποίο βρίσκεται ναυαγεί και πρέπει να παλέψει με τα κύματα. Κάποιοι άλλοι εφιάλτες θα έχουν σαν θέμα την γνώση μιας επερχόμενης καταστροφής ή ενός ατυχήματος που ο ονειρευόμενος δεν μπορεί να αποτρέψει. Πολύ συχνή αγχωτική σκηνή είναι και αυτή όπου το άτομο βλέπει ότι μπαίνει σε μια σπηλιά ή σε μια τρύπα στο έδαφος, αν και ξέρει ότι μέσα σ΄ αυτή υπάρχει κάτι πολύ τρομερό.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ:
Αν τα όνειρά σας τονίζουν το γεγονός ότι ανήκετε στους Ιχθείς, τότε πιθανόν να υπάρχει η ανάγκη να εναρμονίσετε τις διαφορετικές πλευρές του ψυχισμού σας. Τα σκοτεινά επίπεδα του ψυχισμού σας που σας τρομάζουν θα πρέπει να γίνουν πιο οικεία σε εσάς, οπότε καλό θα ήταν τότε να μελετάτε ψυχολογία, να κατανοήσετε περισσότερο την ανθρώπινη ψυχή. Επίσης μπορεί να είναι ένα μήνυμα να μην ξοδεύεστε άσκοπα συναισθηματικά, να αγαπάτε και να φροντίζετε τον εαυτό σας με τον ίδιο τρόπο που φροντίζετε και συμπονάτε τους άλλους.

www.astrafriends.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου