Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ:ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΑΣ


Σπιτάκι σκύλου :Πώς να το φτιάξετε μόνοι σας!

Είτε έχετε αυλή, με κήπο ή χωρίς, είτε έχετε μπαλκόνι, ένα σκυλόσπιτο είναι απαραίτητο για την στέγαση τους. Όπως κι εμείς, χρειάζονται κι αυτά τον δικό τους ιδιωτικό χώρο.
Ας ανασκουμπωθούμε λοιπόν κι ας στρωθούμε στην δουλειά, αν και η κατασκευή είναι πιο εύκολη απ' ότι φαίνεται.
 
Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να αγοράσουμε την ξυλεία και να ζητήσουμε να μας τα κόψουν, σύμφωνα με το Σχέδιο Α παρακάτω. Το σχέδιο είναι μετρημένο για μεγάλο σκύλο. Για μικρότερο σκυλάκι, θα πρέπει να προσαρμόσετε τις διαστάσεις αναλογικά, με τρόπο, που το σκυλόσπιτο να χωράει το σκυλάκι σας, όταν είναι όρθιο μέσα, ενώ θα πρέπει να μπορεί και να στριφογυρίσει μέσα.
 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσική ξυλεία ή MDF.
 
Όταν θα έχετε τα ξύλα έτοιμα, κομμένα, τα συναρμολογείτε σύμφωνα με το Σχέδιο Β. Θα χρειαστείτε μεταλλικές γωνίες, για να ενώσετε τις πλευρές μεταξύ τους και με το δάπεδο και την οροφή, καθώς και βίδες με μήκος ανάλογο με το πάχος του ξύλου που θα επιλέξετε.
 

 
 
Το σχέδιο προβλέπει το δάπεδο και η οροφή να προεξέχουν λίγο. Αυτό θα βοηθήσει στην ευκολότερη συναρμολόγηση, αλλά ειδικά η οροφή βοηθάει και όταν θέλουμε να μεταφέρουμε το σπιτάκι του σκύλου αλλού. Μια καλή ιδέα θα ήταν, να ακουμπήσουμε την οροφή επάνω, χωρίς να βιδωθεί ή να βάλουμε μεντεσέδες, να ενώσουμε τα 2 κομμάτια της οροφής και να αφήσουμε το ένα ξεβίδωτο, ώστε να μπορεί να ανοίγει το σπιτάκι από επάνω, για εύκολο καθάρισμα. Ένα κομμάτι λάστιχο περιμετρικά εκεί που ακουμπάει η οροφή, θα βοηθήσει, να μείνει σταθερή στην θέση της, αν αποφασίσετε να μην την βιδώσετε.


 
Το σπιτάκι ακουμπάει σε 4 τάκους, όπως αυτοί που έχουν οι παλέτες. Το κενό αυτό είναι απαραίτητο, για να μην σαπίσει το ξύλο από την υγρασία του κήπου ή από τα νερά της βροχής. Βοηθάει επίσης στο καθάρισμα, να ρίξουμε νερά από κάτω, αν τυχόν είναι δύσκολο να μετακινηθεί.
 
Κατά την συναρμολόγηση, αν δεν βρείτε γωνίες όλων των διαστάσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομματάκια ξύλου, που θα βιδώσετε για να ενώσετε τα διάφορα κομμάτια.
Όταν τελειώσετε, γυαλοχαρτάρετε το σπιτάκι και το βάφετε ή το βερνικώνετε, με φυσικά βερνίκια ή χρώματα, που είναι ασφαλή και ατοξικά.

 
Καλή Επιτυχία!
 
Πηγή : whatcanidoathome.blogspot.com
Με πληροφορίες απο to-mirmigki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου