Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μετα απο 9 μηνες απεργιακων κινητοποιησεων,ανοιξε σημερα η Χαλυβουργια στον Ασπροπυργο,με εισαγγελικη επεμβαση!Με την επεμβαση της αστυνομιας τα ξημερωματα δημιουργηθηκαν επεισοδια και εχουν γινει τουλαχιστον 6 προσαγωγες!Συγκεντρωμενοι εκλεισαν το τμημα του δρομου μπροστα στο εργοστασιο,με αποτελεσμα να δημιουργηθει κυκλοφοριακο προβλημα και η ουρα των αυτοκινητων να ειναι το πρωι γυρω στα 5 χιλιομετρα!Ικανοποιηση εκφραζει το Μεγαρο Μαξιμου για το ανοιγμα του εργοστασιου υστερα απο προσωπικη παρεμβαση του Αντωνη Σαμαρα!!!
Συμφωνα με πληροφοριες,την ωρα της επεμβασης τραυματισθηκε στο κεφαλι ο διευθυντης προσωπικου της μοναδας,ο οποιος ομως λεγεται οτι παραμενει στον χωρο του εργοστασιου!
Να θυμησουμε οτι η απεργιακη κινητοποιηση ξεκινησε στις 31 Οκτωβριου 2011 με αιτηματα των εργαζομενων την επαναπροσληψη των απολυμενων!


«Ο ρολος μου ειναι να συμφιλιωσω τις δυο πλευρες και να βρεθει μια βιωσιμη λυση για το εργοστασιο του Ασπροπυργου». Τη δηλωση αυτη εκανε αποκλειστικα στην «Καθημερινη» ο υπουργος Εργασιας Γιαννης Βρουτσης αναφορικα με το θεμα της Χαλυβουργιας Ελλαδος και προσθεσε τα εξης: «Βρισκομαστε στο κρισιμοτερο σταδιο των διαπραγματευσεων και θελω να πιστευω οτι και οι δυο πλευρες θα βοηθησουν για να δοθει η καλυτερη λυση». Απο την πλευρα της Χαλυβουργιας Ελλαδος τονιζονται τα εξης: «Επειδη η εποχη για τη χωρα μας ειναι δυσκολη και για να μη μας καταλογισθει αδιαλλαξια, θα δοθει πιστωση λιγου χρονου, χωρις βεβαια να τεθουν σε κινδυνο τα συμφεροντα της επιχειρησης, η οποια δοκιμαζεται απο την εννεαμηνη απεργια και την εκκρεμοτητα υλοποιησης της δικαστικης αποφασης».

Αντιδρασεις ειχαμε απο τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:
«Η αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους η νέα μνημονιακή κυβέρνηση»,
αναφερει ο ΣΥΡΙΖΑ,και απαιτει την αμεση απομακρυνση των ΜΑΤ απο τον χωρο του εργοστασιου.
Εντονη και η αντιδραση του ΚΚΕ,για την επεμβαση των ΜΑΤ στον χωρο του εργοστασιου.
Οπως ανεφέρει, «το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».
Παράλληλα, αναφέρει ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ είναι η βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία Ελλάδος και καταγγέλλει πως έγινε χρήση χημικών, υπήρξαν ξυλοδαρμοί και συλλήψεις απεργών, «προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση».
Εντονη και η αντιδραση της Χρυσης Αυγης:
«Οι Έλληνες εργάτες δεν καπελώνονται από κανένα κομματικό χώρο. Η λήψη οποιουδήποτε κατασταλτικού μέτρου εναντίον τους είναι απαράδεκτη και η όποια εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση θα βαραίνει τη μνημονιακή συγκυβέρνηση»,αναφερει η ανακοινωση τους!
Εντονα κυκλοφοριακα προβληματα στην Εθνικη οδο Αθηνων-Κορινθου στην εξοδο απο Χαιδαρι εως τα διυλιστηρια!
Η τροχαια συστηνει στους οδηγους να χρησιμοποιουν την Αττικη Οδο!


Το ΠΑΜΕ εξεδωσε ανακοινωση με την οποια καλει τα συνδικατα να βρεθουν στον χωρο της Χαλυβουργιας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου