Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΟΚ:ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΧΡΟΝΗΣ!

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΧΡΟΝΗΣ!!


Μπορεί η Poppy Webb-Jones να είναι 17 ετών όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι δε μοιάζει σε τίποτα με τις συνομήλικες φίλες της. Σε αντίθεση με εκείνες η ίδια ενδιαφέρεται περισσότερο να παρακολουθεί εκπομπές και έργα όπως η Hannah Montana παρά να βγαίνει, να βάφεται ή να πειραματίζεται με το άλλο φύλο.

Όμως αυτά δεν είναι τόσο επιλογές της ίδιας όσο συμπτώματα μιας πάθησης. Η κατάστασή της είναι αρκετά περίπλοκη καθώς γεννήθηκε χωρίς να αναπτύσσει σχεδόν καμία ορμόνη κάτι που της απαγορεύει κατά κάποιο τρόπο να μεγαλώσει.
Με άλλα λόγια η Poppy δεν έχει περάσει ποτέ από την εφηβεία. Το σώμα της έχει σταματήσει να αναπτύσσεται από την ηλικία των 11 και υστερεί σε θυροξίνη μια ουσία που ρυθμίζει τα επίπεδα ενέργειας και το μεταβολισμό.
Παγιδευμένη στο σώμα ενός 10χρονου κοριτσιού (2)
Παράλληλα, η 17χρονη κοπέλα δεν έχει οιστρογόνα, τα οποία ρυθμίζουν την ανάπτυξη των σεξουαλικών χαρακτηριστικών καθώς αποτελούν τις κύριες γυναικείες φυλικές ορμόνες.
Ακόμα πιο επικίνδυνο είναι το γεγονός ότι ο οργανισμός της δεν παράγει κορτιζόλη, μια ουσία που ρυθμίζει την αντίδραση του οργανισμού στο άγχος που σημαίνει ότι ακόμα και κάποιος μικροτραυματισμός θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος.
Η πάθησή της διαγνώσθηκε πριν από δύο χρόνια κι έκτοτε η κοπέλα είναι ιδιαίτερα απομονωμένη από τους υπόλοιπους συμμαθητές της.
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου