Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η COCA-COLA ΕΣΒΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ!


Όταν ο τέως εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Πατρέων,Πέτρος Ψωμάς, βρέθηκε στους... 
Ολυμπιακούς του Λονδίνου και παρατήρησε στο Pin Trading Centre του Hyde Park μία αφίσα της Coca-Cola που απεικόνιζε τον παγκόσμιο χάρτη, συνειδητοποίησε πως κάτι λείπει! Η Ελλάδα δεν υπήρχε πουθενά.
Αμέσως ζήτησε εξηγήσεις από τον υπεύθυνο του Pin Trading Centre και δημοσιοποίησε το θέμα. H απάντηση ήταν ότι θα τους σταλεί επίσημα e-mail από το χορηγό, που είναι η Coca-Cola.
Ο ίδιος δήλωσε: «Το είδαμε και δεν το πιστεύαμε οι Έλληνες που επισκεφτήκαμε το χώρο. Και ήταν τεράστια η πρόκληση, όταν εργαζόμενοι στο εμπορικό αυτό κέντρο μας παρότρυναν με χαμόγελο "να ανταλλάξουμε την ολυμπιακή μας κονκάρδα με όποια άλλη επιθυμούμε και να καρφιτσώσουμε τη δική μας στη χώρα μας". Σε ποια χώρα μας; Η γενέτειρα των Αγώνων, αυτή που παρέλασε πρώτη στο στάδιο του Λονδίνου στην Τελετή Έναρξης, η διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η φτωχή Ελλάδα της Ευρώπης… έχει βουλιάξει! Σε ένα βαθύ πέλαγος -αμφιβάλλω αν είναι καν το Αιγαίο- που, σύμφωνα με το συγκεκριμένο χάρτη, χωρίζει την Ιταλία από την Τουρκία!».
Έστειλε e-mail στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και η απάντηση που έλαβε ήταν, πως απλώς λείπουν τα νησιά της χώρας.  Έπειτα ο Πέτρος Ψωμάς ενημέρωσε με e-mail την πρεσβεία της Ελλάδας, η οποία και αμέσως ζήτησε εξηγήσεις από τη διοργανώτρια αρχή και την Coca-Cola.
Έπειτα η Coca-Cola δέχτηκε εκατοντάδες e-mail παραπόνων από Έλληνες και εξέδωσε ανακοίνωση, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η εταιρεία αναγνωρίζει και εκτιμάει τη σημασία, την επιρροή και τη συνεισφορά της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετανιώνουμε για τη λάθος παρουσίαση της Ελλάδας στους παγκόσμιους χάρτες που είχαν αναρτηθεί στο Pin Trading Centre στο Hyde Park και στο Ολυμπιακό Πάρκο». Αναφέρθηκε επίσης ότι οι χάρτες είχαν απλοποιηθεί, με αποτέλεσμα να μην αποτυπωθούν κάποιες χώρες. Σύντομα αντικατέστησε το χάρτη.
Όπως δήλωσε στο best.gr o Πέτρος Ψωμάς, «Η συνολική εμπειρία ήταν για μας ένα μάθημα πολλών επιπέδων, που στο τέλος αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση. Από τη μία υπάρχει μια αίσθηση δικαίωσης και αποκατάστασης, έστω μετά από 13 ημέρες. Από την άλλη, όμως, μένει μια σειρά στενάχωρων διαπιστώσεων για πολλούς και πολλά. Ταξιδέψαμε στο Λονδίνο, με ενθουσιασμό, αναζητώντας το Ολυμπιακό πνεύμα και το ελληνικό του μονοπάτι. Στη διαδρομή ανακαλύψαμε άλλα. Μένω να νοσταλγώ την Ελλάδα των Ολυμπιακών του 2004 και θέλω να αισιοδοξώ πως ως την επόμενη Ολυμπιάδα η χώρα μας θα έχει βρει ξανά τη θέση της στους... ουσιαστικούς παγκόσμιους χάρτες».
angrc_22-8-2012











cclmp_22-8-2012











ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-8-2012 από directNEWS.gr πηγή:ar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου