Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΤΙΘΑΣΟΣ ΣΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ!ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;


ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ;;



Ερώτηση: «Μόλις έχω υιοθετήσει ένα σκυλάκι 3-4 μηνών, Ροδεσιανό Ριτζμπακ ημίαιμο. Έχει μάλιστα και τη χαρακτηριστική γραμμή στη ράχη που σχηματίζουν οι τρίχες που έχουν αντίθετη φορά από τις υπόλοιπες. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν με ακολουθεί όταν τον βγάζω βόλτα με το λουρί. Τραβά προς όλες τις κατευθύνσεις. Τι να κάνω για να περπατά μαζί μου;»



Απάντηση: Οι Ροδεσιανοί Ρίτζμπακ είναι μεγάλοι και δυνατοί σκύλοι. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να τον μάθεις από τώρα που είναι μικρός να σε ακολουθεί και να περπατά δίπλα σου ήρεμα. Από τη στιγμή που το ταΐζεις, το φροντίζεις και του δείχνεις αγάπη, που φαντάζομαι τόσο του έλειψε προηγουμένως, πολύ σύντομα το σκυλάκι θα συνδεθεί μαζί σου.


Ταυτόχρονα μπορείς να αρχίσεις κάποιες ασκήσεις. Πρώτη άσκηση είναι να του δίνεις ένα μέρος της τροφής σου με το χέρι, ώστε να σε νοιώσει πιο κοντά του. Μετά, εκεί που δεν σε προσέχει, να τον φωνάζεις να έρθει κοντά σου και να του δίνεις ένα χάδι και μια λιχουδιά. Το σκυλάκι θα αρχίσει να υπακούει στο παράγγελμα «έλα» κα να σε υπακούει. Όταν θα του βάλεις το λουρί για πρώτη φορά, κοίταξε να γίνει σαν παιγνίδι. Δηλαδή, του βάζεις το λουρί, αλλά συνεχίζεις να παίζεις μαζί του και να τον ανταμείβεις όταν έρχεται κοντά σου. Κατά τη διάρκεια του παιγνιδιού θα μετακινείστε, πράγμα που σημαίνει ότι αρχίζει να σε ακλουθεί.


Ο πρώτος περίπατος θα είναι μια εξέλιξη αυτής της άσκησης. Λίγο σαν παιγνίδι πάλιν, με τη διαφορά ότι μόλις το σκυλάκι αρχίζει να τρέχει μακριά από σένα, σταματάς να κινείσαι, μέχρις ότου ηρεμήσει και σου δώσει σημασία. Λίγα λεπτά μόνο την πρώτη φορά. Ο σκύλος σύντομα θα βλέπει τον περίπατο μαζί σου σαν μια ευχάριστη εμπειρία που έχει όμως κάποιους κανόνες, όπως για παράδειγμα ότι πρέπει να σε ακολουθεί.


ΠΗΓΗ:.aggouria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου