Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΖΩΩΝ!


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΖΩΩΝ!



Σήμερα, αναγνώστες και μέλη του http://happydogsworld.com - που επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους ωστόσο έχουμε στην διάθεσή μας τα στοιχεία τους - προσπάθησαν να κλείσουν εισιτήρια για την μεταφορά τους από Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης), στην Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενοι από τον μεγαλόσωμο σκύλο τους. 
Σύμφωνα με την εγκύκλιο με υπ αρίθμ πρωτ. 976681/28-11-2012 της Διεύθυνσης Επιβατικών Μεταφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σκυλιά μεγαλύτερα των δέκα κιλών θα πρέπει να ταξιδεύουν σε διαμέρισμα στο οποίο υποχρεούνται να καταβάλλουν αντίτιμο εισιτηρίου ίσο με το μισό της αξίας ολόκληρου του διαμερίσματος. 

Ωστόσο, το ζευγάρι αντιμετώπισε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας αφού κανένας από τους υπαλλήλους δεν ήταν ενήμερος για την ως άνω εγκύκλιο, και απαίτησαν να τους καταβληθεί το σύνολο του κόστους ενός διαμερίσματος και επιπλέον τα δύο δικά τους εισιτήρια, διαφορετικά κατά την γνώμη του προϊσταμένου ο σκύλος θα έπρεπε να ταξιδέψει στην σκευοφόρο (αν και εφόσον το τραίνο διαθέτει υποδομές για να δέχεται ζώα) με λουρί και φίμωτρο, ενώ βέβαια δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι μόνο στο βραδινό δρομολόγιο επιτρέπεται η παρουσία σκύλου. 

Και εδώ εύλογα διερωτάται κανείς: 
  • Η έκδοση υπεραρίθμων εισιτηρίων επιτρέπεται? Αν όχι, πως απαιτεί η εταιρεία να καταβληθεί κόστος ολόκληρου του διαμερίσματος (6 θέσεων) για έναν σκύλο αλλά να πληρωθεί επιπλέον 2 εισιτήρια για το ζευγάρι που θα καταλαμβάνει δύο από τις θέσεις που έτσι και αλλιώς θα έχει πληρώσει ο σκύλος? Δηλαδή το ζευγάρι καλείται να καταβάλλει εισιτήρια 8 θέσεων ενώ το κουπέ έχει μόνο 6 θέσεις....
  • Γιατί ο προϊστάμενος επέμενε ο σκύλος να μπει στην σκευοφόρο με λουρί και φίμωτρο αφού υποτίθεται ότι το τραίνο έχει τις απαραίτητες υποδομές (κλουβιά μεταφοράς εδικά για τέτοια χρήση?)
  • Γιατί δεν έχουν ενημερωθεί οι υπάλληλοι της εταιρείας για την εγκύκλιο που η ίδια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει εκδώσει
  • Τέλος γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει ενημερώσει το σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων ώστε κάποιος να μπορεί να κλείσει τις αντίστοιχες θέσεις για τον ίδιο και τον σκύλο του μέσω της σελίδας τους?

Όλα τα ανωτέρω σήμερα θα αποσταλούν στο Υπουργείο Μεταφορών και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς απάντηση και κυρίως έχουμε την απορία να μάθουμε πως είναι δυνατόν να διπλοχρεώνονται οι θέσεις που καταλαμβάνει ένας σκύλος.

Πηγη:http://happydogsworld.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου