Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ξεσκονίζουν φακέλους για 11.000 απολύσεις


Ξεσκονίζουν φακέλους για 11.000 απολύσεις


Τους προσωπικούς φακέλους χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, που έχουν εντοπιστεί ως επίορκοι, μονίμως κοπανατζήδες ή έχουν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά βγάζει από τα συρτάρια της, προκειμένου να προχωρήσει στις πρώτες κατ’ ουσία «απολύσεις», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», οι καθυστερήσεις ....στο σχέδιο της διαθεσιμότητας καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν μετακινηθεί ούτε οι 2.000 υπάλληλοι που έπρεπε να είχαν αποχωρήσει από την εργασία τους μέχρι τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, αποτέλεσαν αντικείμενο της σαββατιάτικης συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτακή.

Δεδομένου ότι η τρόικα φθάνει στην Αθήνα τον επόμενο μήνα και η απόλυση αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα, ξεκινώντας με τις απομακρύνσεις των πρώτων περίπου 11.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα μπορούσαν να δουν αμέσως την πόρτα εξόδου.

Αλλωστε και ο πρωθυπουργός φέρεται να ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών από τον κ. Μανιτακή, ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να ζητηθούν ακόμα και τυφλές οριζόντιες απολύσεις από την τρόικα. Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» την πόρτα της εξόδου θα δουν «3» κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων:

1. Επίορκοι υπάλληλοι, οι υποθέσεις των οποίων βρίσκονται ήδη στα πειθαρχικά συμβούλια αλλά και όσοι εντοπισθούν βάσει σχετικών καταγγελιών ή στοιχείων.
2. Οσοι απουσιάζουν χωρίς δικαιολογία από την εργασία τους και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
3. Υπάλληλοι που έχουν προσκομίσει πλαστά πιστοποιητικά, όπως τα πτυχία, ή τυχόν πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης.

Εκτός όσων έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο, τώρα μπαίνει το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, των οποίων οι φάκελοι θα ανοιχτούν, θα ελεγχθούν, προκειμένου να εντοπισθούν τυχόν πλαστές βεβαιώσεις. Ενδεικτικό των καθυστερήσεων, όπως γράφει το δημοσίευμα, είναι, όπως σημείωναν κυβερνητικά στελέχη, ότι από τα τέλη Ιανουαρίου έπρεπε να είχαν δημοσιοποιηθεί οι κενές θέσεις σε φορείς του Δημοσίου, στις οποίες θα μπορούσαν να τοποθετηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και ήδη αν έχουν δηλώσει τις θέσεις στις οποίες επιθυμούν να τοποθετηθούν.

ΠΗΓΗ: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου