Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Το πιο παγωμένο χωριό του κόσμου! Η μέση θερμοκρασία το χειμώνα πέφτει κάτω από τους -50 βαθμούς Κελσίου !!


Το πιο παγωμένο χωριό του κόσμου! Η μέση θερμοκρασία το χειμώνα πέφτει κάτω από τους -50 βαθμούς Κελσίου!!

Το πιο παγωμένο χωριό του κόσμου! Η μέση θερμοκρασία το χειμώνα πέφτει κάτω από τους -50 βαθμούς Κελσίου (pics + video)


Αν νομίζετε ότι ξέρετε τι σημαίνει βαρύς χειμώνας, σίγουρα δεν έχετε βρεθεί ποτέ σε χωριό της Ρωσίας, και συγκεκριμένα στο χωριό Oymyakon.


Η μέση θερμοκρασία τον Ιανουάριο είναι -50 βαθμοί Κελσίου, δίνοντας στο χωριό τον τίτλο του «πιο παγωμένου οικισμού που κατοικείται μόνιμα στον κόσμο».

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην περιοχή ήταν -71,2 βαθμοί Κελσίου!Στο χωριό κατοικούν περίπου 500 άνθρωποι. Τη δεκαετία του 1920-1930 οι εκτροφείς ταράνδων έκαναν στάση στην περιοχή για να ποτίσουν τα κοπάδια τους στις ιαματικές πηγές.

Το όνομα του χωριού σημαίνει «νερό που δεν παγώνει», από την κοντινή φυσική θερμή πηγή που υπάρχει εκεί.

Λόγω του ότι η βλάστηση στην περιοχή είναι… ανύπαρκτη, οι κάτοικοι τρέφονται με κρέας ταράνδου και αλόγου.Υπάρχει ένα μαγαζί που παρέχει τα απολύτως απαραίτητα στους ντόπιους, οι οποίοι απασχολούνται με την εκτροφή ταράνδων, είναι κυνηγοί και ψαράδες του πάγου.Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας και η διάρκεια της ημέρας το Δεκέμβρη δεν ξεπερνά τις 3 ώρες, ενώ το καλοκαίρι εκτείνεται στις 21 ώρες!Τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: topeiraxtiri.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου