Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΗΓΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


NYT: Ζητείται ειλικρινής ηγέτης για την Ελλάδα

NYT: Ζητείται ειλικρινής ηγέτης για την Ελλάδα

18
 
 
9
 
 
 
 

Το πραγματικό έλλειμμα της Ελλάδας είναι αυτό ενός ηγέτη που θα πείσει τους πολίτες ότι μόνο με πραγματική αλλαγή και βαθιές μεταρρυθμίσεις θα πάρει ξανά …

μπροστά η οικονομία αναφέρουν οι New York Times σε άρθρο του που εξετάζει τις προοπτικές του Αλέξη Τσίπρα ως του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας.

Σύμφωνα με το άρθρο ο κ. Τσίπρας είναι φαβορί για επόμενος πρωθυπουργός καθώς η δημοφιλία του έχει εκτοξευτεί λόγω της γοητευτικής του ατζέντας «μάχη κατά της λιτότητας». Υποστηρίζει ότι η ΕΕ μπλοφάρει ότι θα εκδιώξει την Ελλάδα από τους κύκλους της αν δεν εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και ζητεί διαγραφή χρέους.

Ωστόσο, προστίθεται, ακόμη και αν κερδίσει τις εκλογές είναι πιθανό να μην πετύχει το «σχέδιο Μάρσαλ» που επιζητεί καθώς οι εταίροι και δανειστές υποψιάζονται ότι και ο ίδιος μπλοφάρει αφού η οικονομία της Ελλάδας «κρέμεται από μία κλωστή».

Η μόνη βιώσιμη προοπτική για μία πρωθυπουργία Τσίπρα σύμφωνα με το άρθρο είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να διευρύνει το μήνυμά του. Μπορεί να πετύχει σημαντικές υποχωρήσεις από την Γερμανία και άλλους δανειστές αν κάνει αυτό που κανείς έλληνας ηγέτης δεν κατάφερε μέχρι στιγμής: Να κάνει το λαό να δεχτεί την ανάγκη για μία εθνική μεταρρύθμιση, αναφέρουν οι NYT.

Υποστηρίζουν ότι ο όρος «μη ανταγωνιστική» είναι λίγος για να περιγράψει την ελληνική οικονομία όπου κυριαρχούν οι στρεβλώσεις, ο κρατικισμός, η γραφειοκρατία και ένας λαβύρινθος νόμων που μοιάζουν σχεδιασμένοι να εμποδίσουν την παραγωγικότητα.

Επίσης τονίζουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συντηρηθεί από τον τουρισμό, τα γεωργικά της προϊόντα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα δάνεια και ότι η λύση για την οικονομία μας είναι όχι τα δάνεια και η διαγραφή χρέους, αλλά οι ξένες επενδύσεις.

Ο λαός γνωρίζει την αλήθεια, λένε οι NYT, γι’ αυτό το κίνημα των «Αγανακτισμένων» είχε τόσο μικρή δυναμική. Και η αλήθεια είναι ότι οι πολίτες δεν είναι αθώα θύματα αλλά συμμέτοχοι σε ένα διεφθαρμένο σύστημα, προσθέτουν.

Η οργή των Ελλήνων κατευθύνεται προς τη Γερμανία αλλά και προς ομάδες που δεν έχουν συμβάλλει στη διαφθορά και στον οικονομικό μαρασμό, όπως οι μετανάστες, ωστόσο αυτό απλά αποσπά τη χώρα από αυτό που πραγματικά χρειάζεται: ενδοσκόπηση.

Ωστόσο οι αλλαγές που απαιτούνται μπορούν, αν κερδίσουν την στήριξη της κοινωνίας των πολιτών και της εκκλησίας – αναφέρει το άρθρο -, να φέρουν πραγματική βελτίωση.

Οι Έλληνες δεν χρειάζεται να γίνουν «Γερμανοί» αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι δεν μπορείς να ζεις χωρίς να προσφέρεις. Ένας πολιτικός που θα έχει το κουράγιο να πείσει τον κόσμο γι’ αυτό και προωθήσει ένα «συμβόλαιο» για ατομική και επιχειρηματική ευθύνη και διαφάνεια στο κράτος θα φέρει αληθινή ελπίδα.

Πηγή: topeiraxtiri.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου