Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΠΑΜΕ ΓΙΑ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. ΤΟ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΣΑΚΑΤΗΣ!

Συντάχθηκε απο τον/την Makelarisa Στις .
SAKATIS3
«Θα πρέπει να υπάρξει άλλο ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε, σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Άχρενσμπουργκ, κοντά στο Αμβούργο.
Είναι η πρώτη φορά που ο Β. Σόιμπλε εμφανίζεται να θεωρεί αναπόφευκτο το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Στο παρελθόν ο ίδιος είχε πει ότι οι διεθνείς πιστωτές «μπορεί να χρειαστεί» να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν νέο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα, αφού εκπνεύσει το τρέχον στα τέλη του 2014.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οι Έλληνες δεν έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο. Τόνισε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους γιατί - όπως ανέφερε - η εμπειρία από το πρώτο δεν ήταν ιδιαίτερα καλή.
Ο Β. Σόιμπλε άφησε να εννοηθεί ότι ίσως οι ευρωπαίοι εταίροι θα έπρεπε να βοηθήσουν την Ελλάδα ώστε να μην πληρώνει τόσο υψηλά επιτόκια για τα δάνεια που έχει λάβει.
Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν τις δηλώσεις Σόιμπλε για τη χώρα μας. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ: «Υπόσχεται νέα βοήθεια στην Ελλάδα».
Δανεικά που όπως έχουμε δει, όχι μόνο δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα της Ελλάδα αλλά αντίθετα το διογκώνουν περισσότερο. Βλέπουμε το ίδιο έργο να παίζεται εδώ και χρόνια άλλωστε...

Πηγή: makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου