Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

ΦOBOYNTAI MΠΛΑΚ-ΑΟΥΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

.
mplak-aout
Τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία ένα ενδεχόμενο μπλακ – άουτ αντίστοιχο με αυτό της Σαντορίνης, θέλουν να αναδείξουν και να προλάβουν, οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης.
Οι προβληματικές υποδομές του νησιού σε επίπεδο ηλεκτροδότησης και ενέργειας είναι δεδομένες και κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει με σιγουριά ότι οι εικόνες που είδαμε στη Σαντορίνη δεν θα μπορούσαν να συμβούν και στη Κρήτη.
Οι τουριστικοί παράγοντες έχουν ξεκινήσει ήδη τις επαφές προκειμένου να επαναφέρουν στο προσκήνιο το έλλειμμα των υποδομών του νησιού σε σχέση με την ενεργειακή του επάρκεια. Σύμφωνα με τους ίδιους, ένα μπλακ άουτ στη Κρήτη εν μέσω της τουριστικής περιόδου θα είχε ολέθριες συνέπειες για το νησί, τις επιχειρήσεις και την εικόνα μας προς το εξωτερικό.
Μας έχει πάρα πολύ ανησυχήσει αυτό που έγινε στη Σαντορίνη. Αν αυτό το περιστατικό είχε συμβεί στη Κρήτη -η οποία έχει ενεργειακά προβλήματα- τότε θα μιλάγαμε για ταφόπλακα στον τουρισμό. Έχουμε ξεκινήσει τις επαφές ώστε συντονισμένα να αναλάβουμε δράσεις που θα αναδείξουν το πρόβλημα και θα δρομολογήσουν άμεσα λύσεις, τόνισε χαρακτηριστικά ο τουριστικός παράγοντας κ. Μιχάλης Βλατάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αντίκτυπος από το μπλακ – άουτ στη Σαντορίνη ήταν ιδιαίτερα αρνητικός για τη χώρα μας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, όπου όλοι περιμένουν μέσω του τουρισμού να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου