Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Πώς να καταπολεμήσεις τα επικίνδυνα μικρόβια που υπάρχουν σε κάθε σπίτι;

Πώς να αντιμετωπίσετε τα μικρόβια που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια;;;

Αν είστε από αυτούς που θεωρούν ότι η συνεχής έκθεση σε μικρόβια, ενισχύει το ανοσοποιητικό σας, τότε θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη ότι υπάρχουν και μολυσματικά μικρόβια από τα οποία θα πρέπει να προστατευθείτε.
Ο καθηγητής Διαγνωστικής Ιατρικής και Βιοπαθολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κάνσας στο Μανχάταν, Douglas Powell, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μικρόβια, όπως η Escherichia coli, η Σαλμονέλα και το Καμπυλοβακτηρίδιο, μπορεί να κάνουν έναν οργανισμό να νοσήσει τόσο σοβαρά, που να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο»
Μάλιστα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, υπολογίζουν ότι, επτά παθογόνα προκαλούν περίπου το 90% των μικροβιακών ασθενειών, νοσηλειών και θανάτων, ενώ αν λάβουμε υπόψη μας ότι πιάνουμε το πρόσωπό μας με τα χέρια περίπου 18 με 40 φορές την ώρα, δεν είναι δύσκολο να συμπεράνουμε ότι το στόμα μας αποτελεί την πιο συχνή πύλη εισόδου.
Πώς μπορούμε όμως να προστατευθούμε από τα επικίνδυνα μικρόβια της καθημερινότητας
Η χλωρίνη είναι… φίλη μας!
Πρόκειται για ένα από τα πιο αποτελεσματικά οικιακά τοξικά προϊόντα. Απολυμαίνετε το μπάνιο και τις μεγάλες επιφάνειες όπως τα πατώματα, προκειμένου να εξασφαλίζετε τη μέγιστη δυνατή προστασία.
Τα παπούτσια είναι… εχθροί μας!
Όταν κυκλοφορούμε με τα παπούτσια μέσα στο σπίτι, μεταφέρουμε στο εσωτερικό όλα εκείνα τα μικρόβια που υπήρχαν στο δρόμο. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, υπάρχουν εννέα διαφορετικά είδη παθογόνων που μπορεί να ευδοκιμήσουν στα παπούτσια μας. Αφήστε τα, λοιπόν, στην εξώπορτα.
Οργανώνετε τις τροφές στο… ψυγείο
Το ωμό κρέας που αγοράζουμε, έχει βακτήρια που μπορούν να οδηγήσουν σε διαρροϊκές νόσους. Καλό θα είναι τα κρεατικά να αποθηκεύονται με διπλή συσκευασία και στο κατώτερο ράφι του ψυγείου, μακριά από τις τροφές που καταναλώνονται ωμές.
Απομακρύνετε την οδοντόβουρτσα από τη… λεκάνη της τουαλέτας
Όσο πιο μακριά είναι τόσο το καλύτερο! Σύμφωνα με έρευνες, τα βακτήρια από τη λεκάνη είναι δυνατόν να διασκορπιστούν με ένα τράβηγμα στο καζανάκι. Μια εύκολη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να κατεβάζουμε το καπάκι της λεκάνης, πριν ακόμα τραβήξουμε το καζανάκι. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ διαπίστωσε πως, μια μέση οδοντόβουρτσα έχει περίπου 10 εκατομμύρια μικρόβια, όπως είναι το E. Coli και ο σταφυλόκοκκος!

Πηγή:onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου